Translate

петък, 11 декември 2015 г.

Блонди


Ето го и него , популярното Блонди ...
Няма да пестя похвалите си за този сладкиш, защото напълно ги заслужава.
Блонди всъщност е разновидност на Шоколадовото брауни .


За перфектния му вид и ненадминат вкус се доверих на сушените черни череши на "Serena " .


Когато приготвям ястия със сушени продукти винаги предпочитам  " Serena ",
те са доказани в производството на натурални и био сушени плодове и зеленчуци .
Препоръчвам ви да ги опитате , за да се обедите сами в качеството и ненадминатия вкус.
Можете да поръчате от ТУК или да видите къде точно ги продават ето ТУК !



Лично аз обожавам сушените черни череши " Serena " , знаех, че ако използвам тях за това Блонди няма да сгреша...


Невероятно вкусна основа от бял шоколад, масло и сушени плодове , а отгоре може да се насладите на най-вкусната глазура ,която съм опитвала и приготвяла ...
Истинска наслада за всички сетива...


Самото приготвяне на Блонди не е никак трудно , сами ще се обедите в това, след като обясня подробно рецептата.



Поглезете себе си и любимите хора с това божествено кулинарно творение...


Продуктите са следните :

125 гр. масло 
200 гр. захар
1 яйце
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ампула ванилия
50 гр. бял шоколад

за глазурата :
80 гр. бял шоколад
50 гр. масло
120 гр. крема сирене
2-3 с.л. пудра захар
ванилия


за декорация :



Приготвяне :


За да получите тази наслада наречена Блонди, първо трябва да разбиете маслото ,ванилията и захарта до получавате на бял крем, след това добавете яйцето и отново разбийте добре с миксер.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
Внимателно ги разбъркайте и на няколко етапа ги прибавете към маслената смес.
Не се тревожете ,ако видите ,че сместа се получава като тесто, така трябва да стане !


Пуснете фурната на 170 градуса , покрийте тавичка ( размери 20/28 см. ) с хартия за печене.
Към оформената смес добавете сушените черни череши и парченцата бял шоколад.
Разбъркайте добре, така, че навсякъде да има череши и шоколад.
Разположете в тавичката и печете около 15 минути.
Следете сладкиша, трябва да стане златист ,изкарайте го и го оставете да се охлади.


През това време пригответе глазурата.
Маслото трябва да е меко , а шоколада разтопен .
Смесете всички съставки в купа и разбийте с миксер.
Само з анялко минути имате божествена глазура...
Оставете я за няколко минути в хладилника , за да стегне.
Нарежете Блондито на парчета и декорирайте всяко едно с пош и череши.


Вече можете да го опитате и да се отдадете на този божествен вкус ...