Translate

петък, 18 декември 2015 г.

Домашни линцери



Магията на Коледните сладки ме е пленила и не мога да спра да ги приготвям.
Такова богатство от аромати и вкус, може да се усети само по Коледа.


Толкова са меки, ароматни и сладки, че няма как човек да не се пристрасти към тях след като ги опита ...
Слепих сладките с домашно сладко от кайсии и определено не сгреших.
Сладкото си подхожда перфектно с канеления аромат и вкус.


Наистина са пленителни тези домашни линцери.


Ето и продуктите :

2 с.л. мед
2 яйца
1 ч.ч. захар
120 гр. масло 
2 ч.л. канела
1 бакпулвер 
100 гр. кисело мляко 
600 гр. брашно (може и малко повече )
1 ч.л. сух джинджифил или 10 гр. пресен 

за слепване :
за поръсване:
пудра захар 

От изброените продукти получих около 60 броя сладки 


Приготвяне;

В дълбока купа се слага мекото масло заедно със захарта, меда  и се разбива до бял крем.
Към него се добавя канелата, настъргания джинджифил или сухия, млякото, яйцето и отново се разбърква.

Разбърква се отново и се добавя брашното смесено с бакпулвера, на етапи.
Постепенно се оформя тесто, което се слага в хладилника за около 30 минути .
Охладеното тесто се разточва с точилка с дебелина най-много до 1 см.
Използвах кръгли форми в няколко размера, предвидих еднакъв брой сладки за основа и толкова на брой, които правих с по-малка форма т.е. да има дупка.


Пекат се в топла фурна на 180 градуса, като се подреждат в тава, която е покрита с хартия за печене.
Продължителността на печене е от около 5 минути до като сменят цвета си.
Когато се изкарат от фурната са много меки, махайте ги от тавата когато се охладят.
Слепете ги студени.


Гарантирам за вкуса и пленителния аромат,които ще усетите до  като ги приготвяте.
Забавлявайте се!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !

Благодаря ви !