Translate

сряда, 2 декември 2015 г.

Домашни крекери


Обожавам соленки...
Дребни, ароматни и много вкусни.
Като си взема няколко в ръка и си ги хапвам, ми е супер.


Все повече започвам да харесвам сладките и соленки, защото от една, две човек се засища и не търси нещо по сериозно за хапване...


Наближават празници и едни такива крекери са едно  вкусно допълнение на масата или в пакетчето с лакомства на децата .


Рецептата за тях е много лесна и спокойно можете да поглезите детето си с тях...


Продукти :

1 ч.ч. брашно 
1 яйце
100 гр. семена аз използвах мак и сусам 
2 с.л. ронена чубрица
3 с.л. масло с връх 
5 с.л. прясно мляко (вода )
5 с.л. олио
1 к.ч. настърган кашкавал
1 к.ч. настъргано сирене 
щипка сол
1 с.л. бакпулвер 

Приготвяне :


В дълбока купа сложете брашното, семената,чубрицата, бакпулвера, солта ,настърганите сирене и кашкавал.
Разбъркайте много добре сместа.
Добавете яйцето, мекото масло ,млякото и разбъркайте.
Сложете и олиото.
Омесете маслено тесто.
Ако е необходимо може да добавите допълнително брашно или мляко .
Омесеното тесто завийте в найлоново фолио и го сложете в хладилника за около 30 минути.


Разточете тестото много тънко до 2 -5 мм. с помощта на резачка изрежете форми по ваш избор.
Аз исках крекерите максимално да имат вид като на тези от магазините...


Покрийте тава с хартия за печене, загрейте фурната на 180 градуса и печете около 10-15 минути ,или до като крекерите добият златист загар ,като на снимките.
Пригответе за аромата, които ще усетите до като се пекат...
Ще искате да опитате на секундата ...


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !