Translate

събота, 26 декември 2015 г.

Портокалово пиле със зеленчуци


Понякога е добре да се доверим на нови предложения и рецепти, с които да разнообразим ежедневното домашно меню!
Водена от тази идея днес, ще ви запозная с едно ново  ястие и продукт съобразен със специалните потребности на хората !


Ястието е типично азиатско с типичен вкус, аромат и сладост...
Ще ви призная ,че отново съм възхитена от крайния резултат , наистина си хапнахме вкусно ...
Това е пиле с портокалов привкус, зеленчуци и Kikkoman Безглутенов соев сос Тамари .
Kikkoman са помислили и за хората , които са изключили от менюто си глутена .


Глутенът е протеин, който най-често се намира в пшеницата, ечемика и ръжта.Елиминирането му от всекидневното меню за хора, страдащи от непоносимост, е задължително. Глутеновата ентеропатия е автоимунно заболяване, което не позволява на хранителните вещества да бъдат разградени правилно. Симптомите са силни болки в костите и меката тъкан, умора, дори депресия.Повече информация може да намерите в блога на Oishi !

В тази публикация ще се съобразим с този нарастващ проблем и ще представя ястие , съдържащо Kikkoman Безглутенов соев сос Тамари .Сосът има познатия ни вкус на стандартния естествено ферментирал соев сос на Кикоман.


Пилешкото месо се получи толкова богато на аромат с типичен сладко-кисел азиатски вкус...Много е приятно,когато сами в домашни условия имаме възможност да се пренесем кулинарно на друг континент и да опитаме традициите и вкусовете му...

Самото изпълнение на рецептата е много лесно, отнема не повече от 20 минути.Така, че запретнете ръкави и усетете духа на Азия в дома си ...
Ето и продуктите :
марината за пилешкото месо :
400 гр. пилешки гърди
20мл. Kikkoman Безглутенов соев сос Тамари
4 с.л. бяло вино
1 белтък

за соса :
сока на 1/2 портокал
30 мл. Kikkoman Безглутенов соев сос Тамари
2 с.л. настъргана кора от портокал
2 с.л. мед
2 с.л. бяло вино
1 ч.л. джинджифил

зеленчуци :
3 бр. пресни гъби печурки
1 тиквичка
2 скилидки чесън
2 моркова
2 с.л. олио 

Приготвяне :
Първо нарежете пилешкото филе на кубчета.Сложете към него соевия сос, виното ,белтъка и разбъркайте добре.Оставете настрани до като приготвите другите съставки.
Пригответе и соса, като в една купичка смесите соевия сос, виното,меда, джинджифила ,сола от портокал и кората.Разбъркайте много добре, за да се смесят съставките перфектно.В тиган уок сложете малко олио.Предварително почистените и нарязани зеленчуци се слагат в сгорещеното олио.Аз нарязах морковите с помощта на белачка,гъбите на тънки резени, тиквичките също.
В горещия уок сложете пилето заедно с маринатата.
Гответе го 3-4 минутки и отново върнете зеленчуците в тигана при пилето.
Сложете соса от портокал и гответе до като соса се сгъсти.


Аромата , който ще изпълни дома ви е неописуем как и вкуса на ястието !