Translate

вторник, 29 декември 2015 г.

Сочни бутер кифлички


Исках тези дни да ви предложа някакъв подходящ за новогодишната трапеза сладкиш.
Реших,че ако е торта ,ще отнеме много време за приготвяне, а при подготовката на меню за празничната нощ ще сте достатъчно заети.
За това заложих на любимите ми бързи,лесни и ужасно вкусно идеи...


Този десерт е перфектен заместител на баклавата , дори се приготвя много по-лесно от нея.
Трябва ви само пакет бутер тесто,локум и сироп..
А резултата е повече от перфектен.


Още от първата хапка усещате експлозия от сладък сироп ,вкус на масло и неподправения аромат на локума...
Истинско изкушение...


Ето и продуктите :
400 гр. бутер тесто
1 кутия локум

за сиропа:
500 гр. захар
600 мл. вода 
ванилия 
1 с.л. сок от лимон

Приготвяне :


Първо се приготвя сиропа и се изстудява.
В тенджера се слага водата и захарта, оставя се да ври около 10 минути, добавя се ванилия и сока от лимон.
Охлажда се и се слага в хладилник за една нощ или 4-5 часа.
Нарежете тестото на триъгълници като за кифлички, но да са по-малки.
Горе долу като за две хапки...
Нарежете локума на малки топчета,колкото боб.
Разположете локума и навийте кифличките.
Наредете ги в тава ,която е покрита с хартия за печене.
Печете на 180 градуса до готовност.
Топлите кифлички се заливат със студения сироп.


Накрая искам да отправя и своите пожелания и благодарности.
Пожелавам на всички да изпратим тази година с много здраве и любов, и да разтворим сърцата и душите си за новата 2016 година.
Нека тя да бъде по-добра , по-плодотворна, по-успешна и нека ни донесе повече радости и късмет от 2015 година.
Благодаря на вас, моите читатели и всички участници в "Домашни вкусотии", че ви има и ,че следите това ,което правя .
Повярвайте ми ,че приготвям всяко едно ястие,пиша всяка една публикация и заснемам всеки един кадър с много любов и желание...
Надявам се през 2016 година да премина и към видео заснемане на рецептите, може да ме следите и ТУК !
Благодаря ви !