Translate

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Фунийки


Така ми се бяха преяли фунийки , че нямаше начин ,направих ги !
Получиха се перфектни !
Станаха супер хит в къщи ...


Реших да заложа на лесния вариант и използвах бутер тесто .
Крема е пудинг от бял шоколад , перфектна комбинация !


Поиграх си и направих и коминчета ,освен фунийки .
Много се радвам, че се реших да ги приготвя ,защото са доста вкусни.


Хрупкаво бутер тесто и домашен бял шоколадов пудинг ...


Ето от какво се нуждаете :
800 гр. бутер тесто

за пудинга :
800 мл. прясно мляко
60 гр. царевично нишесте 
100 гр. шоколад
50 гр. захар
есенция ванилия 

1 жълтък + олио за намазване  

за декорация :
пудра захар 
звездички 


Приготвяне :


Нарежете бутер тесто на лентички около 1 - 2 см.
Навийте лентичките върху форми за фунийки .
За образуване на коминчета , може да използвате ролката , на която е навито кухненското фолио, като оставите фолио по нея и навийте една ивичка бутер тесто.
Поставете формичките в тава ,покрита с хартия за печене.
Намажете с разбит жълтък с 2 с.л. олио.
Печете до златисто .
Оставете фунийките и коминчетата да се охладят.


Пригответе пудинга като сложите в тенджерка млякото, шоколада, захарта и ванилията.
Разтворете в малко вода нишестето и когато млякото заври  и шоколада се разтопи прибавете нишестето.
Бъркайте го сгъстяване на крема.


Аз напълних фунийките и коминчетата с леко охладен крем.
Внимавайте с фунийките и коминчетата, бутер тесто е крехко и може да се разпаднат.
На мен една ми се разпадна , но я използвах за дъно на коминчетата.
Така крема не се разтече отдолу .


Сложете ги в хладилника да стегнат малко .
Поръсете ги с пудра захар и декорирайте със звездички, пръчици за торта или друго...
Получиха се много вкусни ...