Translate

сряда, 13 януари 2016 г.

Закуската е мюсли


Добре е да разнообразяваме менюто си с нещо леко,здравословно и полезно .
Понякога си правя разтоварващи седмици ,през това време закусвам точно това.


Мюсли с мляко ,фреш от портокал или грейпфрут и кафе !
В тази публикация ще споделя малко интересни факти за тази толкова популярна и полезна закуска .


Мюслито е приготвено за първи път  през 1900 г. от швейцарския лекар Максимилиян Бирхер-Бенер за пациент на болницата, когото е лекувал. Терминът произлиза от немската дума за плодово пюре или каша (Mus) - първото мюсли е било течно, приготвено с пресни плодове. Мюслито в неговата модерна разновидност (със сушени плодове) става популярно в западните страни около 1960 г. като част от повишения интерес към здравословните диети. То съдържа въглехидратен комплекс с постепенна крива на усвояване. Плодовете са богати на лесно усвоими захари и витамини. Млякото на свой ред внася пълноценни белтъци, въглехидрата лактоза, малко мазнини и калций. Често в готовите мюслита се добавят ядки с цел повишаване на белтъчното съдържание на храната .
Цялата тази експлозия от полезни съставки ни държи заредени с енергия доста дълго време.
Когато сутрин закуся мюсли ,наистина се чувствам добре до обяд ,дори и по-късно.


Когато искам да огранича храната и да разтоваря тялото си , сутрин си хапвам мюсли залято с топло мляко .
Не добавям мед или подсладител,защото предпочитам да добавя още малко сушени плодове към порцията.
Не се колебайте да опитате и да се обедите в качествата на тази здравословна закуска !


Усмихнат ден.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !

Благодаря ви !