Translate

четвъртък, 14 януари 2016 г.

Супа от домашна кокошка


Скъпи приятели, днес отново ще ви припомня един детски спомен.
Днес отново ще се върнем назад във времето, когато нашите баби правиха такава супа.
Днес ще се насладим на една ненадмината домашна вкусотия.
Това е супа от домашна кокошка, не пиле, а кокошка.


Този цвят, който виждате е истинска пилешка мазнина, жълта и толкова ароматна, че думите не стигат да се опише...
Ако сте настинали или имате грип, една такава купичка е достатъчна да стопли тялото ви и сякаш да ви помогне да се почувствате по-добре...


Супата от домашна щастливо отглеждана кокошка има този вид, бульона изглежда така.
Супата сварих от кокалите или както се нарича " фенера ", защото разделих кокошката на порции.
Толкова е ароматна и вкусна, че и без месо да беше пак щеше да е супер ...


Няма да ви лъжа , че се готви бързо, напротив тези от вас, които са си имали работа с подобно месо знаят, че са необходими часове за да се свари.
Аз не засичах време но около 4 часа минаха...
Сложих зеленчуци и подправки и варих, така месото се свари със зеленчуците и супата сама се овкуси и придоби този вкус...


Ето продуктите :

фенера на домашна кокошка 
2  картофа
1 морков
1 глава лук
целина
4 зърна черен пипер
кимион
сол на вкус
девесил
магданоз
шепа фиде 
вода 

Приготвяне:


Вземате една тенджера, в която слагате пилешкото месо, покривате месото с вода и слагате да се вари на умерен котлон.
Споменах ,че сваряването ще отнеме часове, ако има тенджера под налягане този процес ще се получи за по-кратко време.
След първия час, добавих зеленчуците и подправките.
Зеленчуците нарязах на кубчета.
Когато готвя супа, обичам всичко да се вари заедно, така всяка съставка придава своя вкус на ястието.
Добавяйте вода ,когато видите,че е извряла.
Когато месото е сварено и се отделя от костта, го махнете от огъня и го обезкостете.
Сложете фидето и върнете месото, варете до като фидето е готово.
Аз не слагах застройка ,исках супа тип чорба, да се усети вкуса на кокошката и зеленчуците.
Накрая сложете отново магданоз и девесил.
Сервирайте топла с препечена филия хляб и чорбаджийски чушки...
Перфектна комбинация !


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !