Translate

петък, 15 януари 2016 г.

Пилешки дробчета на фурна


Това е едно лесно за приготвяне мезе.
Почти всеки път правя пилешките дробчета с лук и гъби или по селски .
Този път реших да улесня процеса на приготвяне и само ги запекох във фурната.
Получиха се супер.
Избягвате пърженето и допълнителното готвене.


Имам си една изпитана марината за дроб и използвам нея, всеки път дробчетата  стават меки, ароматни и много вкусени.


Всичко е много лесно, сами ще се обедите в това.
Преди работа мариновате дробчетата, връщате се, слагате ги във фурната, след като се освежите те са готови.
Перфектно, нали?


Ето продуктите :

500 гр. пилешки дроб 
50 гр. масло 

за маринатата :
20 мл. соев сос 
сол
сминдух
кимион
черен пипер
къри 
чубрица
мащерка
сух чесън
3 с.л. олио
2 дафинови листа 

Приготвяне :


Почистените и измити дробчета се отцеждат за кратко.
Приготвя се маринатата в една дълбока купа.
Разбърквате всички съставки и слагате дробчетата в маринатата.
Колкото по-дълго се мариноват, толкова по-добре.
Вземате една тава слагате малко олио и изсипвате дробчетата задно със марината.
Ако ви се стори, че течността е малко сложете малко вода.
Разположете маслото отгоре, като го нарежете на малки кубчета и печете около 20 минути в предварително затоплена фурна на 200 градуса.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !