Translate

понеделник, 11 януари 2016 г.

Най-крехкото свинско филе


Много често срещам въпроси в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" свързани с пържолите от свинско филе.
Все по-често се иска рецепта за това те да се получат крехки и да не са сухи...
Реших да помогна като публикувам такава рецепта.


Пържолите се получават крехки и при допир с вилицата се разчупват без проблем, не ви е необходим нож, дори. Към тази рецепта ще споделя и как от маринатата да направите и ненадминат сос, а гарнитурата е от ориз...
Класика, нали?


За много от вас ще е странно това, което ще напиша в рецептата, но ви моля да не се стряскате, а да ми се доверите .
В самата марината използвах сладко от ягоди, което определено има заслуги за перфектният вкус на ястието.


Така приготвени пържолите просто се топят в устата, ориза и соса са в перфектен баланс, определено ще задоволите апетита на любимите си хора с това ястие.


Ето продуктите :
8 бр. пържоли от свинско филе 

за маринатата:

150 мл. соев сос
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
щипка къри
щипка копър
1 с.л. сух чесън
20 мл. олио
4 с.л. ябълков оцет
3-4 с.л. сладко от ягоди 
1 ч.л. черен пипер
20 мл. червено вино 
сол

за ориза :
 1 к.ч. ориз
3 к.ч. вода
20 мл. олио
сол
кимион
черен пипер

Приготвяне :


За най-добър резултата е добре пържолите да се мариноват 12 часа.
Ако не разполагате с толкова време, колкото може повече е препоръката ми.
В дълбока купа смесете съставките за маринатата.
Разбъркайте ги добре и поставете вътре пържолите.


Слагате ги в хладилника и след една нощ ги изваждате или непосредствено преди готвене.
Наредете пържолите в тавичка, залейте ги с маринатата, може с малко вода да изплакнете купата и да сложите и водата в тавичката с месото.
Покривате го с фолио и го печете на 180 градуса от 45 минути до час.
Аз обикновено не засичам времето, а си проверявам месото.
Сложете да варите ориза с водата,олиото и подправките.
Когато пържолите са готови ги извадете от тавичката,останалия сос може да се сгъсти с една супена лъжица разтворено брашно във вода.
Тавата е гореща и соса веднага се сгъстява, но ако при печенето се е сгъстил може да не му добавяте брашно.
Сервирайте пържолите с ориз и сос и им се насладете.


Толкова са сочни и вкусни, че ще искате допълнително !
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !