Translate

сряда, 20 януари 2016 г.

Парфе със сладко от кайсия


Обожавам подобни торти ,които комбинират във вкуса си няколко вкуса.
Заложих на пухкава пандишпанова основа , крем от мляко и сметана ,а за финал ароматно домашно сладко от кайсия .
Истинска наслада !


Този път импровизирах с основата и крема, исках да има разлика в размера на основата и формата .
Трябваше да има по-добър ефект, но и така е добре.
Не винаги нещата се получават както си ги представяме .


За това ще се успокоя със старите и познати на всички думи "важното е да е вкусно"...
Обичам това масово успокоение, особено когато наистина е ужасно вкусно, а вида,не е особено "напудрен" ,както напоследък ни депресират всякакви клипчета и снимки на такива храни !


Реших да експериментирам с вкуса на крема, като сложа вътре кокосови стърготини и кокосов аромат , в комбинация с кайсията е супер ...


Ето какви са продуктите :

за основата :
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
10 гр. бакпулвер
2 ванилии

за крема :
450 гр. заквасена сметана
250 гр. крема сирене
2 пакетчета желатин
5 с.л. коксови стърготини
150 гр. пудра захар
3 с.л. кисело мляко 
есенция кокос

за заливка:
сладко от кайсии 


Приготвяне :


 Първо започнете с приготвяне на основата.
Разбийте яйцата със захарта,млякото и олиото.
Когато са добре разбити се добавя брашното с бакпулвера.
Накрая сложете аромата.
Получената смес се изпича в предварително затоплена фурна на 150 градуса до суха клечка.
Може да използвате тава с размер 20 см.


Когато основата е изпечена я оставете да се охлади, през това време пригответе млечния крем.
Смесете сметаната,млякото  и крема сиренето с пурата захар и разбийте с миксер.
Сложете желатина в една малка купа и към него добавете 15 мл. вода.Когато набъбне го пуснете  за 10 секунди в МФ .
През това време сложете кокосовите стърготини към млечния крем ,заедно с аромата и разбъркайте внимателно.
Когато желатина е готов сложете и него и отново разбъркайте добре .


Вземете една тава с махащ се ринг или ринг за торти.
Изрежете основата ,така ,че диаметъра й да е 18 см. ,поставете я в ринга.
Ако използвате ринг за торта го направете с размер 20 см. или 22 см.,изсипете млечната смес и сложете в хладилника за една нощ.
На следващия ден махнете ринга и залейте със сладко.


Парфето ви ще има идеален вид , моето не се получи както си го представях,но реших да споделя с вас рецептата защото наистина е много вкусно .



Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !