Translate

събота, 23 януари 2016 г.

Пурички от кайма


Реших да приготвя тези пурички ,след като ми остана кайма от Кошничките от кайма .
Лесно и вкусно, обичам такива рецепти.
Обичам рецептите , в които може да се добавя нещо по наш вкус .
Старая се да предлагам рецепти ,в които всеки има възможност да сложи нещо от него, да прояви въображение ...


Тези пурички са доста засищащи , което ги прави идеална закуска за очаквано тежък ден !


Ето и продуктите :

2 листа от одрински кори за баница
50 гр. кайма (омесена като за кюфтета или принцеси )
настърган кашкавал
топено сирене
разбито яйце за намазване 

Приготвяне :


Вземете корите ,сгънете ги и ги нарежете на първо на две, след това още на две.
На снимката можете да видите как изглеждат нарязаните кори.
Слагате кайма, топено сирене и кашкавал, свивате на руло,като навивате корите към плънката ,за да не се разтича.


Навийте колкото пурички поискате ,до като имате плънка .
Подредете ги в тава,която е покрита с хартия за печене,намажете ги с разбито яйце и печете на 180 градуса до златисто или изоряло,като при мен ;) 


Резултата е идеален,както сами ще се убедите.
Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !