Translate

вторник, 26 януари 2016 г.

Гъши дроб с карамелизиран лук


В къщи много обичаме гъши дроб и винаги когато имам наличен го правя със сос от червено вино, но този път реших да разнообразя.
Не си мислите, че купувам гъши дроб от магазините ,там е много скъп.
Купуваме го от производител .


Всеки път когато го опитам разбирам защо този дроб е деликатес, невероятен е .
Приготвя се много специфично ,трябва да остане алангле .
Истината е, че остава най-вкусен поне за мен със сос от червено вино...


Ето продуктите :

200 гр. гъши дроб 
1 глава лук
2 с.л. захар
1 к.ч. червено вино
сол
черен пипер
сладко от ягоди

Приготвяне:


Обикновено този дроб е замразен.
Оставете го за се размрази, но го нарежете на парчета преди да е станал мек , тогава няма да успеете.
Малко преди да се размрази го нарежете, поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер.
Вземете тиган и го сложете на котлона, когато тигана се затопли сложете дроба.
Не слагайте мазнина в тигана,защото дроба пуска доста мазнина.
Запечете го за около минута или две от двете стани и го изкарайте от тигана.
Вътре сложете нарязания на ситно лук.
Поръсете го със захар и сол.
Запържете лука до златисто и към него добавете виното.
Сложете сладкото от ягоди и намалете котлона.
Когато лука е сготвен върнете дроба в тигана, внимателно го наредете отгоре и след няколко секунди до минута го махнете от огъня.
Сервирайте топло с чаша вино.


Идеална комбинация !
Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !