Translate

четвъртък, 7 януари 2016 г.

Шоколадова баница


Ще бъда напълно откровена и ще споделя, че точно така си представях тази изкусителна вкусотия !
Преди да приготвя шоколадовата баница си я представих , в мислите ми тя имаше хрупкави кори при отхапване коричката се рони, навсякъде около вас има малки прашинки пудра захар,а след хрупкавата част усещате крем, не какъв да е шоколадов.
Крема е толкова много, че ви се иска да изядете на веднъж тази баничка.


Мисля, че успях да пресъздам тази идея в нещо наистина вкусно.


Не зная дали вие си представяте ястието преди да го приготвите, дали си представяте вкуса, дали си представяте лицата на близките ви когато опитат?
Аз си представям тези моменти и започвам да готвя.
Това е една от моите тайни, почти винаги имам представа как ще изглежда ястието, какъв вкус ще има, а когато семейството ми опита и се чуе следното възклицание "мммм" и опит да се каже с пълна уста "многооо е вкусноо" ,зная че съм успяла.


Тогава нямам търпение да споделя с вас рецептата.
Споделям изпитани рецепти, защото много пъти попадам на провали, а не бих си позволила да ви препоръчам ястие, което не съм харесала.


Ще премина към рецептата, защото съм сигурна,че нямате търпение да научите от какво се нуждаете, за да приготвите този изкусителен десерт.


Ето продуктите :

14 бр. кори за баница
олио за намазване на корите

за пудинга :
150 гр. млечен шоколад
600 мл. прясно мляко 
50 гр. захар (ако обичате по-сладко )
60 гр. царевично нишесте 

пудра захар за поръсване 

Приготвяне :


Първо пригответе пудинга.
Аз следвах моята многократно изпитана рецепта за Домашен шоколадов пудинг .
В малка тенджера сложете млякото и шоколада, ако искате да е по-сладко добавете и захарта.
Когато шоколада се разтопи и млякото започне да завира сложете предварително разтвореното нишесте и сгъстете с него.
Бъркайте до сгъстяването на пудинга, а след това го охладете.
Когато пудинга е охладен, преминете към оформянето на баницата.
Вземете една кора, намажете я с олио, поставете втората кора отгоре и отново намажете.
Сгънете двете слепени кори на половина .
Сложете пудинг от единия край, навийте на руло, като сгънете  страните на вътре  за да не изтече пудинга.
Ако искате да добиете представа как точно се прави ,може да видите една аналогична рецепта на Щрудел с ябълка и тиква или да видите клипа в новия ми видео канал ТУК !
Това действие се прави до като употребите корите.
Намажете тавичка с мазнина,подредете баничките и печете в топла фурна на 180 градуса до  като корите не се изпекат до златисто и започнат да се ронят .
Когато изстинат ги поръсете с пудра захар.


Потопете се в ненадминатия вкус на тази хрупкава баничка, пълна с шоколадов крем.



Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !