Translate

събота, 13 февруари 2016 г.

Пиле "Кетчуп"


Това ястие беше планувано да се приготвя от доста време , но едва сега дойде и неговия ред.
Знаете, че обичам разнообразните ястия и се старая да глезя семейството си с различни вкусотии ,приготвени с достъпни продукти.


Скоро не бях хапвала толкова сочни пилешки пържоли , соса към тях е перфектен .
Мисля, че вкусът ,който се получи се дължи на домашния кетчуп.
Ароматно,сочно и супер вкусно пиле "Кетчуп" !


При допир с вилицата месото се разпада, толкова е богато на вкус, че ще се плените веднага.
Ориза е перфектната гарнитура .


Ето  продуктите :

4 бр. пилешки пържоли от бут 
100 мл. соев сос 
черен пипер
 2 скилидки чесън 
кимион
5 с.л. олио 
1 с.л. мед 

за ориза:
1 к.ч. ориз 
3 1/2 к.ч. вода
къри
кимион
черен пипер
20 мл. олио 
сол на вкус 

Приготвяне :


В подходящ съд смесете кетчупа,соевия сос , олиото,меда,подправките и чесъна.
Аз използвах дълбока купа.
Всичко се разбърква добре.
Сложете пържолите в получената марината ,оваляйте ги добре .
Покрийте с фолио и оставете в хладилника за едно денонощие.
Ако нямате това време да мариноване , ги оставете колкото можете по-дълго .


Сложете пържолите в тава, залейте ги с маринатата, може да добавите малко вода към купата, в която са били и да я сложите в тавата , така няма да има опасност маринатата да изври и да загори  в тавата.
Покрийте с фолио и печете в топла фурна на 200 градуса, около 40 минути.
Ориза се приготвя на тава .
Предварително се чисти и измива , слага се в тава ,залива се с водата,олиото и подправките.
В моята фурна събрах и двете тави и заедно изпекох ориза и пилешкото месо.


Сервира се топло .
Толкова вкусно ще ухае , ще искате да опитате веднага, внимавайте да не се изгорите ;)


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !