Translate

събота, 20 февруари 2016 г.

Сос от червено вино


Доста смело запълвам новия етикет в блога .
Това е поредния и доста често използван сос от мен.
Сос от червено вино.


Най-често го използвам като приготвям Гъши дроб в сос от червено вино , но сега обогатих вкуса на соса и реших да го споделя с вас.
Използвах го за добавка  към свинска вратна пържола мога да добавя само,че комбинацията се получи повече от перфектна !


Самия сос е идеално балансиран като киселинност и сладост.
Ще опиша подробно как се приготвя и  от какво се нуждаете.


Продукти :

1 глава лук
4 -5 с.л. захар
500 мл. червено вино 
сол
черен пипер
20 гр. масло
3 с.л. олио

Рецептата за пюрето може да намерите ТУК !

Приготвяне :


Пържолата запекох на тиган ,като е подправена със сол,кимион и черен пипер.
Соса се приготвя като настържете на ренде лука или го пасирате ,или го смелите .
Добре е да е на пюре, за да няма много едри частички .
В тиган или малка тенджера сложете маслото и олиото.
Когато се сгорещят сложете лука.
Гответе го около 3-4 минути.
Отгоре поръсете със захарта ,солата и пипера.
Бъркайте през това време , захарта ще започне да се топи и предава на лука неповторим вкус.
След около 4 минути сложете виното, аз използвах домашно червено вино Мерло,намалете котлона и оставете да се вари.
Виното ще се изпари и соса ще се сгъсти ,поне на половина.
Опитайте го ,ако има нужда от сол или захар добавете.
Залейте готовата пържола със соса, по желание пригответе и картофено пюре.
Комбинацията е идеална.


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !