Translate

понеделник, 29 февруари 2016 г.

Сочен шоколадов сладкиш


Скоро не съм приготвяла нов вид сладкиш...
Ето, че приготвих, не какъв да е , а шоколадов ,сочен и с аромат на кафе...
Обичам комбинацията на кафе и шоколад...


Този сладкиш е далечен или по-скоро близък роднина на Шоколадовия Фъч, но с няколко изменения в състава си !


Получи се много сочен , сиропиран добре, но като фен на много сиропираните десерти ще нанеса критика към себе си,като споделя, че може и още...


Перфектния сладкиш към кафето или идеалният десерт...
Позволих си сиропа да го направя с вкус и аромат на кафе !


Ето и продуктите ;
1 яйце 
150 гр. захар
2 ч.ч. брашно
400 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода
1ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
6 с.л. какао

за сиропа:
1 с.л. разтворимо кафе
200 гр. захар
300 мл. вода

за декорация :
бял шоколад 

Приготвяне:


Вземете една дълбока купа и в нея сложете всички сухи съставки без содата.
Содата активирайте в киселото мляко.
Разбъркайте добре сухите съставки.
Към тях добавете яйцето,млякото със содата и олиото.
Разбъркайте много добре сместа.
Вземете тава и я покрийте с хартия за печене.
За да се отдели после по-лесно сладкиша ,аз намазвам тавата и хартията с малко олио.
Печете в топла фурна на 170 градуса около 20-30 минути до суха клечка.


Охладете добре сладкиша .
Пригответе сиропа,като сложите всички съставки една тенджерка.
Когато заври е добре да се вари около 10 минути.
Залейте сладкиша с горещия сироп,когато се охлади го сложете в хладилник на няколко часа.
Преди да го поднесете го декорирайте с нарязан на ситно бял шоколад или с глазура по ваш вкус !
Гарантирам ,че комбинацията от кафе и шоколад 
ще ви хареса ...


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !