Translate

петък, 5 февруари 2016 г.

Сос от топено сирене



Представям ви моя нов етикет в блога.
Реших да бъда максимално полезна ,като направя този нов етикет, в който ще споделям рецепти на сосове.
Така ако ви потрябва рецепта за сос, тук ще намерите такава.


Започвам с един сос от топено сирене, който открих наскоро и напоследък го използвам все по-често.
Изключително подходящ за пилешко месо,картофи ,свинско месо и риба.
Соса се приготвя много лесно, вкусен ,ароматен и плътен е...
Заслужава си да се опита .


В този случай със соса поднесох пилешки късчета сготвени на тиган с малко чесън.
В комбинация със соса е едно вкусно ястие , с което ще впечатлите гостите или близките си.
Аз успях да впечатля съпруга ми , той оцени подобаващо соса...


Ето продуктите :

250 гр. пушено топено сирене
2 с.л. кисело мляко( заквасена сметана,цедено мляко)
150 мл. топла вода
кимион
черен пипер
скилидка чесън 
копър 

Приготвяне :


Вземете малка тенджерка или тиган,както ви е удобно.
Сложете топеното сирене в тенджерката  заедно с киселото мляко .
Пригответе топлата вода и подправките.
Сложете на котлона.
Когато топеното сирене започва да се разтопява бъркайте непрекъснато ,сложете подправките и на етапи добавяйте по малко вода,като разбърквате.
Самото приготвяне на соса отнема не повече от 10 минути.
На няколко пъти добавете водата, ако искате соса да е гъст го оставете така, но ако предпочитате да е по-рядък ,увеличете водата.
Не слагайте сол,защото топеното сирене е солено.
Това е, бъркайте внимателно ,за да няма бучки.
Соса става ароматен и пухкав.


Правила съм сьомга с такъв сос ,рецептата може да видите ТУК !


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !