Translate

вторник, 9 февруари 2016 г.

Старобългарска кавърма


Това е една много вкусна кавърма, с която ще впечатлите гостите си !
Специално мен ме впечатли името , а след това начина на поднасяне и продуктите.
Наистина е голяма вкусотия !


Приготвих я за обяд , направо си облизахме вилиците и пръстите ;) 
Радвам се, че реших да я приготвя ,че се получи толкова вкусна, и че ще я споделя с вас.


Тази кавърма не е с пилешко месо , а е със свинско и праз .
Една сполучлива, дори бих споделила вкусна комбинация .
В състава й са само любими продукти, може би и за това толкова много я харесахме.


Упорито търсих информация, защо се нарича така ,но не открих.
Обещавам,че ако намеря легендата, историята на Старобългарската кавърма ще я споделя с най-голямо удоволствие.


Продукти :

500-600 гр. крехко свинско месо
4 стръка праз
1 скилидка чесън
2 бр. гъби
500 гр. домати от консерва
5-6 печени чушки
1 люта чушка
1 с.л. черен пипер
мащерка
чубрица
сол
кимион
черен пипер
50 гр. ракия

за омлетите :
8 яйца
100 мл. прясно мляко 
олио

Приготвяне :


Нарежете свинското месо на малки кубчета или по желан от вас размер,но да не са много големи.
Сложете към месото кимион и черен пипер,залейте с ракия и оставете да почине за час.
Така мариновано месото става по-крехко.
Сложете малко мазнина в дълбок съд и запържете леко месото.
През това време нарежете праза ,гъбите и чушките на парчета.
Нарежете и чесъна.
Когато месото е запържено,при готвенето му може да се наложи да добавите вода. го изкарайте от съда за готвене.
Вътре сложете праза, гъбите,чушките и чесъна.
Когато омекната сложете доматите ,които предварително сте нарязали.
Може да добавите щипка захар ,за да не ви киселее от доматите.
Сега е време да върнете месото обратно при останалите продукти.
Поръсете с мащерка и чубрица и оставете да се сгъсти на бавен котлон.


Време е за омлетите.
Продуктите са за 4 порции , така,че ще се правят 4 омлета.
Може да разбивате по две яйца с малко мляко или да разбиете млякото и яйцата на веднъж.
Вие ще си решите , аз ги правих по отделно.
Разбих две яйца с малко мляко , сложих мазнина в тигана и приготвих омлета.
Внимателно се поставя в чиния, в единия край на омлета се слага от готовата кавърма , а с другия край кавърмата се завива.


Сервира се топло .
Бъдете готови да оберете овациите с това ястие !


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !