Translate

четвъртък, 10 март 2016 г.

Барбекю сос


За първи път правя този сос и смело ще споделя с вас, че е уникален.
Рецептата видях от видео рецептите на Гордън  Рамзи !
Нямах някои от използваните продукти и импровизирах,но соса се получи много успешен...


Правих за обяд бургери и наистина си облизахме пръстите...
Приятна пикантност подчертана с достатъчно захарност ...
Наистина уникален сос , перфектен за бургери и скара...


Ето продуктите :

2 с.л. олио
1 глава лук
3 скилидки чесън
щипка захар 
черен пипер
1 с.л. кафява захар 
2 с.л. червен пипер
3 с.л. ябълков оцет 
350-400 мл. кетчуп
100 мл. вода

Приготвяне :


Сложете олиото в тиган и го сгорещете.
Нарежете на ситно лука и чесъна и ги сложете при олиото.
Запържете ,лука трябва да се глазура идеално , за целта сложете щипка бяла захар и 2-3 щипки черен пипер.
Лука ще започне да се карамелизира ,сега идва ред на кафявата захар .
Сложете и нея и разбъркайте.
След нея сложете червения пипер и го запържете, трябва да се запържи добре, за да предаде специфичния си аромат на соса.
Сложете ябълковия оцет и кетчупа,веднага след това и водата.
Разбъркайте добре соса.
Посолете и добавете още една щипка черен пипер...
Соса е уникален.
Влюбихме се в него...


Може да го използвате като сос за месо и бургери, няма да сгрешите....

Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !