Translate

сряда, 23 март 2016 г.

Свински пържоли със сметана


Обичам този тип ястия, които няма как да не се получат.
През този сезон ,вечер сме на зелена салата и някое сушено месо или домашен бабек.
Реших малко да променя мезето и да приготвя тази вкусотия.


Това ястие се получи крехко с много вкусно сосче и определено получи невероятни отзиви ...
Имам подобен тип рецепти в блога, но в случая ще споделя и маринатата с вас.
Когато зная какво ще готвя ,не пропускам да го мариновам поне за една нощ.
Месото след това е овкусено идеално и се получава сочно....


Ако искате да поднесете на семейството си или на гостите си крехко и идеално сготвено месо, спокойно пригответе тази рецепта,защото гарантирам,че ще се получи !


Ето и продуктите :

500-600 гр, свинско филе
5 бр. пресни гъби печурки 
150 гр. пушено топено сирене
100 гр. кашкавал 
200 мл. сметана
100 мл. вода
120 гр. моцарела 

за маринатата:
250 мл. бяло вино
сол на вкус
1 ч.л. кимион
1ч.л. черен пипер
щипка къри 
1 ч.л. сух чесън 
сух риган 

Приготвяне :


Вземете кутия за съхранение или подходящ съд , в който ще мариноваме месото.
Пържолите не се начукват а се слагат така.
Поръсете дъното на кутията с кимион,черен пипер ,сол ,къри и чесън.
Подредете пържолите ,отгоре отново поръсете с подправките.
Редете пържолите и подправките до като употребите месото.
Залейте с виното и затворете с капак или стреч фолио.
Оставете в хладилника за една нощ ,може и по-дълго време да се мариноват .
Понякога мариновам и ден преди да ги сготвя.
Ако  не разполагате с толкова време е добре поне 2 часа да престоят.


За да сготвя тези пържоли използвах керамична тавичка.
На дъното й сложих нарязани гъби .
Сложих ред пържоли , отгоре сложих топено сирене ,кашкавал,гъби и пак пържоли.
Отгоре отново сложете гъби и топено сирене.
Залейте със сметаната ,изсипете маринатата ,ако има останала .
Сложете водата.
Сметаната и водата трябва да покриват добре пържолите.
Ако не са покрити може да сложите още сметана,вино или вода, вие преценете какво искате да сложите .
Покрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса около час и половина, два.
Като през това време е добре поне веднъж да проверите пържолите , дали не е извряла течността.
Когато видите ,че пържолите се делят при допир,извадете тавата и сложете моцарелата отгоре.


Върнете във фурната и запечете до златисто .


Сервира се топло ...
Внимавайте ,защото може да се изгорите ,толкова е ароматно и вкусно,че ще искате веднага да опитате ...


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !