Translate

петък, 18 март 2016 г.

Свински пържоли с бира


Времето вече се стопля, а заедно с топлото време идва и сезона на бирата.
В този ред на мисли , приготвих свински пържоли с бира , мариновах ги в бира и след това ги сготвих с нея...
Резултата беше повече от перфектен.


Предпочитам да готвя пържолите на фурна, от колкото да ги пека на скара...
Целия процес на печене не ми е особено любим...
Трябва след това да чисти скарата , а и много често свинското филе на скара остава доста сухо.
За това предпочитам на фурна с подходящ сос...


В случая ,соса от бирата се сготви прекалено и не остана.
Но пък за сметка на това гъбите и пържолите имаха ненадминат вкус...


Ето продуктите :

500-600 гр. свинско филе
4-5 бр. пресни гъби печурки
200 мл. бира

Маринатата:
250 мл. бира
кимион
черен пипер
сол
червен пипер
2 с.л. мед
2-3 с.л. соев сос

Приготвяне :


В дълбока купа сложете подправките.
Разбъркайте всички съставки за маринатата без бирата.
Сложете пържолите вътре  и залейте с бирата.
Покрийте с фолио и оставете да се маринова минимум за 3 часа.


За изпичането на тези пържоли използвах керамична тава .
На дъното се нареждат нарязаните гъби.
Върху тях се поставят пържолите.
Заливат се с бирата .
Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната на 200 градуса за около 2 часа.


Резултата е чудесен.
Вкусни пържоли сготвени с бира,идеалното ястие...
Подходящ сос към това ястие е Бирения сос .


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !