Translate

понеделник, 11 април 2016 г.

Бухти на фурна


Тези бухти са една спонтанна моя идея , която реших да изпробвам.
Ще бъда откровена с вас и ще споделя,че пържени ми харесват повече.
Но ако не можете да консумирате пържени храни и това е решение...


Получиха се малко по-твърди от пържените, в смисъл коричката им е по-твърда.
Мисля,че още до като са топли, ако се залеят с топинг или сладко,ще са си много вкусни.


Мисля, да обогатя тази идея  и да измисля вариант да се получат по-меки и пухкави ...
Обещавам ви !


Ето продуктите:

2 яйца
250 гр. кисело мляко
4 с.л. захар
1 ч.л сода бикарбонат 
1 ч.л. бакпулвер 
400-500 гр. брашно

Приготвяне :


Яйцата и захарта се разбиват добре.
Содата се слага в млякото да шупне.
Млякото се добавя към разбитите яйца и отново се разбива добре.
Постепенно се слага от брашното до като се получи меко тесто,което е годно за разточване.
Разделете го на няколко части,които да разточвате.
Изрежете кръгчета или други форми по ваш избор, оставете ги да си починат за около 10 минути.
Подредете ги в тава,която е покрита с хартия за печене и ги сложете в топла фурна на 150 градуса.
Печете до готовност !
Още топли ги залейте с топинг или сладко.


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !