Translate

сряда, 20 април 2016 г.

Кюфтета яхния


Това е поредното малко по-разнообразно ястие , в което се съдържа кайма .
В къщи каймата е на почит и когато попитам вечния въпрос "Какво да сготвя?" се отговаря кюфтета .
Предполагам на повечето от вас този отговор ви е до болка познат .
За това реших да приготвя кюфтета но на яхния .


Толкова ароматна и вкусна яхния се получи , че обрах овациите ....
Обичам да приготвям и опитвам яхнии .


Препоръчвам ви да я приготвите и опитате , защото наистина е много вкусна.


Ето и продуктите :

400 гр. кайма 
1 яйце
кимион
черен пипер
магданоз
брашно за овалване на кюфтетата
2 моркова
400 гр. картофи 
3-4 връзки пресен лук 
олио
сол
пресни билки:магданоз, риган
200 гр. паприкаш (консервирани патладжани , чушка и домат )
300 мл. доматен сок
2 с.л. черен пипер 
1 с.л. захар 

Приготвяне :


Първо обелете картофите,морковите ,почистете лука и нарежете зеленчуците.
Вземете подходяща тенджера и сложете олио, колкото да покриете дъното .
Когато се сгорещи сложете морковите,картофа и лука.
Гответе ги няколко минути и добавете вода, колкото да ги покрие.


Омесете каймата като за кюфтета с яйцето,кимиона, пипера ,лука и магданоза.
Сложете я в хладилника за да стегне малко.
След 10 минути я извадете и оформете кръгли кюфтета , след това ги оваляйте в брашно.


Когато картофа и моркова са се сварили , добавете доматения сок , червения пипер ,захар и сол на вкус.
Захарта се слага , за да подтисне киселината на доматения сок.
Не забравяйте и паприкаша.
Може да сложите още малко вода (100 мл.) ако сметнете,че яхнията става прекалено гъста.
Започнете да слагате кюфтетата във врящата тенджера .
Варете яхнията с кюфтета още 10 минути , може да спрете котлона и да я оставите за да е топла.
Подправете с пресен магданоз.
Може да сервирате !


Получава се много ароматна и вкусна ,гарантирам !
Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !