Translate

петък, 29 април 2016 г.

Соленки



Обичам този тип соленки, толкова са хрупкави, ароматни и вкусни, че до като се усетя съм хапнала три, четири.
Тези соленки са богати на аромати, защото към тях добавих пресни билки от градината.


 Вкусът на соленките е завладяващ.


 Ето и продуктите:
80 гр. кашкавал 
80 гр. сирене 
120 гр, масло 
2 жълтъка
20 мл. прясно мляко
200 гр. брашно 
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
2 белтъка
микс семена 
пресни билки:копър, магданоз, див лук, риган, мащерка 


Приготвяне:


В дълбока купа сложете настъргания кашкавал, сирене  заедно с брашното, солта, бакпулвера, пресните билки,част от микса семена (2 с.л.) и разбъркайте добре съставките.
Маслото трябва да е меко, сложете към сухите съставки и омесете ронливо тесто, добавете двата жълтъка и млякото.
Образува се тесто.


Разделете го на две части, всяка от частите оформете като салам.
Намажете ги с белтък и поръсете обилно от всички страни с микса семена.
Завийте оформеното като салам тесто във фолио и сложете в хладилника за час.
Покрийте тавата с хартия за печене.
Нарежете тестото на резени с размер около 1 см. и наредете в тавата.
Печете на 180 градуса до златисто, около 15 минути.



Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !