Translate

неделя, 3 април 2016 г.

Тиквички с булгур


Това е едно леко и изключително вкусно постно ястие.
Наскоро за първи път си купих и опитах булгур.
Ще споделя веднага с вас, че съм очарована от вкуса му.
Определено ми хареса и вече ще го използвам на равно в ориза...


Поднесох тиквички с млечен сос ,който е идеалната добавка към ястието...


Понеже за първи път приготвям булгур , реших да направя само две тиквички , ако не се одобри да не ме е яд,че количеството е голямо...


Ето и продуктите :

2 тиквички със средна големина
1 к.ч. булгур
1/2 глава лук
1/2 морков
сол на вкус
кимион
черен пипер
риган
магданоз
джоджен 
3-4 с.л. олио
вода

за соса :
200 гр. кисело мляко 3,6 %
2 скилидки чесън
копър
1 стрък пресен чесън 

Приготвяне :


Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на ренде.
Внимателно издълбайте тиквичките и нарежете издълбаната част на ситно.
В подходящ съд сложете олиото и добавете зеленчуците.
Може да сложите малко вода и да ги задушите до омекването им.
Почистете и измийте булгура много добре.
Прибавете го към зеленчуците и разбъркайте.
Нарежете на ситно билките и ги сложете при плънката.
Подправете с подправките , сложете една чаена чаша вода и гответе до готовност на булгура.
Когато плънката е готова напълнете тиквичките с нея .
Вземете подходяща тава ,разположете тиквичките в нея,сложете вода .
Водата е добре да стигне до средата на тиквичките.
Сложете във фурната и печете на 180 градуса ,около 20-30 минути.
Тиквичките трябва да омекнат ....


Соса се приготвя като се разбива добре млякото с настъргания чесън ,копър и пресен чесън...
Тиквичките се сервират със сос...
Комбинацията е идеална !


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !