Translate

сряда, 6 април 2016 г.

Телешко с нудълс



Знаете, че обичам да ви представям разнообразни ястия !
Това е такова...
Телешко месо ,поднесено по един нов за мен начин...
Споделям ви ястието,защото определено се хареса ...


Телешкото месо се сготви бавно в доматен сос ,сложих за по-богат аромат и вкус моркови и лук...
Самото телешко с този ароматен сос поднесох с нудълс...
Комбинацията определено е успешна !


Много е приятно чувството ,когато приготвя нещо ново за нас и то се хареса...
За мен това е много важно , а предполагам и за повечето от вас !


Продукти :

400 гр. телешко месо
600 мл. доматен сос
1 морков
1 глава лук
2 дафинови листа
50 мл. бяло вино
1 телешки бульон
1 с.л захар
сол на вкус 
черен пипер
кимион
целина 
100 гр. пюре от чушка
100 гр. пюре от домат 

100 гр. оризов нудълс

Приготвяне :


Нарежете месото на малки кубчета .
Нарежете моркова също на дребни кубчета, а лука накълцайте на ситно.
Сложете малко олио в тенджерата , в която ще готвите !
Запържете за няколко минути месото ,добавете лука и моркова .
След около пет минути добавете виното ...
Веднага след това сложете захарта.
Няколко минути по-късно изсипете доматения сок.
Гответе в сока месото до готовност.
Сложете бульона и подправките.
При мен готвенето отне около час и половина два...
През този период наглеждайте тенджерата , при необходимост може да добавяте сок или вода...
Когато месото е почти готово ,добавете пюретата.
Ако искате соса да е гъст може да го сгъстите с една супена лъжица разтворено брашно във вода.
Гъстотата на соса е изцяло по ваш вкус и избор !
Когато спрете котлона ,пригответе нудълса като следвате указанието на опаковката.


Моят нудълс беше оризов и на опаковката пишеше да се залее с вряла вода и накисне за 10 минути.
След като нудълса омекна ,сервирах ястието...
Както вече написах комбинацията е много вкусна !


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !