Translate

вторник, 3 май 2016 г.

Яйчен сос



След този празник, на повечето от нас са ни останали яйца в изобилие.
Днес реших да споделя с вас една вкусна идея , чрез която ще употребите част от яйцата .


Това е яйчен сос ,който може да хапвате като разядка , да го добавите към зелена салата или да топите в него крекери, или соленки...
Може да намери широка употреба , защото вкусът му е прекрасен.


Сезона изобилства от свежи билки и използвах няколко вида ,за да придам по-добър аромат и вкус на яйчния си сос .
От посочените продукти се получава буркан със съвместимост 580 гр. .


Продукти :

7 сварени яйца
3 кисели краставици
4 с.л. кисело мляко
1-2 с.л. натрошено сирене 
сол на вкус
черен пипер
щипка къри 
пресни билки:
мащерка
копър
риган
магданоз
3 с.л. сок от лимон

Приготвяне :


Вземете дълбока купа и сложете в нея обелените и нарязани на едро яйца, сиренето,нарязаните кисели краставици, киселото мляко и подправките.
Всичко се пасира до желаната гъстота.
Това е всичко.


Този сос е едно практично и вкусно решение ,когато имате повече сварени яйца.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !