Translate

вторник, 3 май 2016 г.

Агнешко с ориз


Ще си призная, че съм изненадана от себе си.
Изненадана съм приятно, защото успях да приготвя това невероятно вкусно агнешко с ориз.
Хваля се така откровено, защото приготвям за първи път агнешко.
Доверих се на себе си и го приготвих както си го представях.


Получи се крехко с вкусна коричка и наситено с аромат и вкус на пресни билки ...
Истинска наслада.


Причината да приготвя това ястие е интервюто, което дадох за Топ новини.
Това е първото интервю, което правя и наистина се притеснявах много, но въпросите са много интересни и мисля, че ще ви бъде интересно да научите някои подробности за мен.
Пълната статия може да видите ТУК .


Това ястие е моето предложение за Гергьовден, надявам се да ви хареса и да приготвите агнето по този начин.


Ориза не е типичната дроб сарма, но гарантирам, че и така приготвен е много, много вкусен.


За получите това неустоимо вкусно ястие ще са ви необходими следните продукти :
500-600 гр. агнешко месо 
около 1,5 л. вода 
пресни билки :
джоджен
розмарин
девесил
риган
салвия
мащерка
магданоз 

за ориза :
1 ч.ч. ориз (150 мл.)
бульона от свареното агнешко месо 
3-4 гъби печурки 
5-6 стръка пресен лук 
сол на вкус
щипка къри
кимион
черен пипер
1 с.л. свежа мащерка
1 стрък джоджен 
20 гр. масло 
1 ч.л. червен пипер
20-30 мл. олио 

Приготвяне :


За да ми се получи крехко агнешкото и при допир да се люпи, реших да го сваря предварително във вода и пресни билки от градината.


Използвайте билки по ваш вкус, аз сложих джоджен, стрък розмарин, мащерка, магданоз, риган и девесил.
Вземете подходяща тенджера, сложете месото и билките и покрийте с вода.
Не слагайте много вода, ако е необходимо доливайте до като се свари агнешкото, идеята е да се употреби всичкия получил се бульон от варенето.


Варите без да слагате сол.
Малко преди да се свари месото, сложете нарязаните гъби при него.
Преминете към лука.


Вземете дълбок тиган, сложете малко олио .
През това време, докато се сгорещи олиото нарежете лука, сложете го в тигана.
Почистете и измийте ориза, сложете го при лука и гответе няколко минути, не повече от пет.


Лука трябва съвсем леко да смени цвета си, не прекалявайте със задушаването.
Вземете подходяща тава и изсипете в нея ориза и лука.
Измерете количеството бульон, аз сложих 4 чаши и употребих всичкия бульон .
Сложете гъбите и подправете по вкус.
Разтопете маслото и сложете червения пипер в него, разбъркайте добре.
Получава се червена каша, с която намажете агнешкото месо.


Загрейте фурната предварително на 180 градуса и печете до готовност на ориза.
Това е крайният резултат .


Агнешкото месо е поело от аромата на билките, а в комбинация с пресния лук и гъби е просто върховно...


Благодаря на Топ новини, за страхотната статия!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !