Translate

четвъртък, 19 май 2016 г.

Крехки и сочни пържоли на скара


Бавно настъпва барбекю сезона.
Любимия сезон на много то нас, топло време, студена бира и печено мезе...
Супер, нали ?


Съвсем на време ви представям една марината за сочни и крехки пържоли на скара, гарантирам за отличния резултат.


По-вкусни пържоли приготвени в домашни условия не съм опитвала.
Избягвам да купувам или по-точно не купувам овкусено месо, предпочитам аз да си го приготвя.
Сега като споделя с вас, моята тайна за сочни,крехки и вкусни пържоли на скара и вие ще се убедите, че е по-добре сами да подправяте пържолите за скарата...


За по-богат вкус и крехкост на месото, използвах соевия сос на Kikkoman .


Определено вкусът на истинския соев сос си личи и се откроява, соевия сос на Kikkoman .
В наши дни името на Kikkoman повече от всякога се свързва с естествено ферментиралия соев сос с най-високо качество, а в основата на компанията е заложена цяла една философия. 


Повече информация,рецепти и полезни съвети можете да намерите ТУК.




Сега ще разкажа малко повече за тайната на моята марината.
Използвах само няколко съставки, но повярвайте ми, че те стигат.
Пържолите се мариноваха около 24 часа, а при самото печене на скарата слагах отгоре и внимателно и от маринатата, сами виждате колко сочни се получиха пържолите.


Ето и продуктите :
2-3 свински стека 

за маринатата:
20 мл. ракия 
кимион
черен пипер
стрък розмарин
мащерка
2 скилидки чесън 
1 с.л. захар 
сока на половин лимон

за гарнитура:
2 глави стар лук
1 тиквичка
гъби кладница
чушка

Приготвяне :


В една купа смесете Kikkoman Соев сос, ракията, кимиона,сока на лимона, черния пипер и захарта.
Разбъркайте добре, така че захарта да се стопи.
Потопете пържолите с маринатата и ги сложете в подходящ съд.
Между пържолите сложете от пресните билки.
Залейте с маринатата.
Сложете ги в хладилника, добре е да се мариноват колкото може по-дълго време.


Когато започнете да печете е добре да намажете скарата с мазнина.
Аз първо изпекох зеленчуците, като с помощта на четка ги намазах с малко Kikkoman Соев сос, малко преди да са готови.
Така зеленчуците се глазират и овкусяват.
След като те са изпечени сложете пържолите.


Върху пържолите слагайте по малко от маринатата.
Така до като се изпичат, поемат от нея и стават още по-сочни.


Когато сте готови със скарата може да сервирате.
Аз използвах дъска.


Гарнирайте с грилованите зеленчуци, а питието е ясно, бира !


Така приготвени пържолите и зеленчуците са неописуемо вкусни, опитайте и вие!
Благодаря на Kikkoman за възможността да приготвя тази вкусна храна!