Translate

неделя, 8 май 2016 г.

Павлова с ягоди и шоколад


Обичам кулинарията, защото ако човек иска да приготвя различни ястия всеки ден, може да го прави.
Почти във всяка моя нова публикация ви споделям, че за първи път правя ястието, което ви споделям и повярвайте ми, не си измислям.
Тази Павлова също приготвям за първи път.


Сигурно много от вас, знаят историята за торта Павлова, но се изкушавам да споделя малко интересни факти с вас, защото обожавам да приготвям рецепти, които имат история, които са се запазили през годините.


Лека, нежна,ефирна и пленителна, тази торта е създадена в чест на руската балерина Анна Павлова. Като за всички велики кулинарни творения и за торта Павлова има спорове къде и кой я създал първи, но за нещото,което не се спори и всички са единодушни е вкусът.
Вкусът има УАУ ефект, след всяка хапка следва друга и просто не може да се спре...


Реших между двата  блата да сложа крем от шоколад и свежи ягоди.


Ето продуктите :
5 белтъка
55 гр. пудра захар за всеки белтък 
1 ампула ванилия 
щипка сол 

за крема:
200 мл. сметана за разбиване 
5 с.л. течен шоколад
свежи ягоди 

Приготвяне :


Включете фурната на 150 градуса.
Разбийте белтъците , като сложите щипка сол и ванилията.
На етапи се добавя захарта, разбивате до гъст крем.
Вземете тава, покрийте я с хартия за печене.
Решете какъв размер ще е основата ви, моята е 18 см. 
Напълнете белтъците в пош и оформете две равни по-големина основи .
Сложете във фурната и я намалете на 50 градуса.
Печете около 40 минути, целувките трябва да се изсушат, но да не изгорят.


В купа сложете шоколада и сметаната и разбийте с миксер.
Получава се прекрасен крем, напълнете го в пош.
Вземете едната основа от целувки, сложете крем и ягоди.
Покрийте с втората основа, декорирайте с ягоди и крем.


Гарантирам ви 100 % пристрастяване.
Тази торта свърши за 2 часа, не си измислям, беше толкова вкусна, че се хапна за рекордно време.


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !