Translate

събота, 4 юни 2016 г.

Макарони без глутен със зеленчуци на фурна


Обичам кулинарията, обичам нейния безграничен обхват от разнообразие.
Ако човек има желание и възможност може всеки ден да приготвя различни ястия от различни култури...
Ето, че днес реших да приготвя поредното ястие, което до сега не съм представяла.
Заложих на ястие без месо, съдържащо зеленчуци, типични за сезона, получи се голяма вкусотия...


Преди няколко седмици стартира една не лесна кулинарна задача.
Бях поканена от Lagarone  да представя пред вас продуктите им.
 Lagarone е фирма, която предлага здравословни продукти.
Зад марката Lagarone стои компанията СуиКо, фирмата производител на продуктите Krina, така, че фирмата се е доказала с качеството на продуктите си.
Продуктите на Lagarone може да намерите в посочените вериги ТУК ....
Още здравословни предложения и рецепти,може да намерите в страницата на Lagarone във Фейсбук ето ТУК


Задачата ми се състои в това, да ви покажа апетитни, вкусни и лесни за приготвяне ястия, които се състоят от популярните напоследък супер храни.
Днешното ястие се състои от Макарони елда и ориз, които не съдържат глутен.
Подходящи са за хора, които имат непоносимост към глутен и за хора спазващи хранителен режим. 


Радвам се, че с предишните ми предложения успях първо да спечеля семейството си, което не жали критиките си към моите ястия, а след това и вашето одобрение, за мен това означава, че съм успяла със задачата си.


Днес заложих на солено основно ястие, което се получи повече от вкусно.
Съдържанието на тавичката сякаш се изпари, след като направих снимките...
Надявам се, да ми се доверите и да приготвите този лек вариант на паста...


Ето и продуктите:

1бр. малка тиквичка
1бр. морков
1/2  глава лук
1-2 бр. домати ( може и от консерва)
1 с.л. червен пипер
сол на вкус
120 гр. безсолна моцарела
20 гр. кашкавал
2-3 с.л. олио
свежи билки: босилек, мащерка, чубрица, магданоз 

Приготвяне:


Нарежете зеленчуците на кубчета, сложете олиото в подходящ съд за задушаване.


Когато олиото се сгорещи сложете тиквичката, моркова и лука.
Ако не желаете да се запържват сложете малко вода.
През това време може да сварите макароните.
Когато зеленчуците омекнат, сложете доматите, аз използвах от консерва, около 200 гр..
Сложете червения пипер, солта и пресните билки.
Гответе около 5 минути.
Отцедете макароните.
Сложете макароните при зеленчуците и ги разбъркайте за минута, след което веднага ги изсипете в тавичката, в която ще се пекат.
Настържете отгоре кашкавал и подредете нарязаната моцарела.
Поръсете с мащерка и запечете за около 15- 20 минути, до като се получи златиста коричка...


Аромата, които ще усетете ще ви плени на мига, а в съзнанието ще се представяте как ги опитвате...
Получи се едно много вкусно ястие, което по нищо не отстъпва на познатите вкусове на паста.
На мен ми хареса и повече, защото след като хапнах не ми беше тежко, като друг път...


Надявам се да ми се доверите и да приготвите тази вкусотия.


Благодаря на Lagarone, за възможността да приготвя, опитам и представя пред вас тази вкусотия. Сигурна съм, че Макарони елда и ориз ще намерят място в още много рецепти...