Translate

събота, 18 юни 2016 г.

Тиквички с яйце и сирене


Наскоро видях тази идея в кулинарната  група "Домашни вкусотии" и със сигурност ми хареса.
Сега в градината има тиквички за целия китайски народ и вече не зная какво да ги правя.
За това веднага откъснах три тиквички и реших да опитам как се получават така сготвени.


Веднага ви казвам, че се получиха много вкусни, стават супер бързо и са много лека храна за тези топли дни.
Така, че ако все още не сте ги приготвили така, можете да го направите.


Тук няма някакви специални кулинарни тайни и тънкости, по-скоро е идея за различно, достъпно и лесно ястие съдържащо тиквички...
Приятели, имам нужда от подкрепата ви, коментирайте публикацията от този линк: ТУК !

Ето и продуктите:
3 малки тиквички
2 яйца
50 гр. сирене
10-20 гр. пушено топено сирене
1 ч.л. бакпулвер
1-2 скилидки чесън 
червен пипер
настърган кашкавал
свежи билки: копър, магданоз, див лук


Приготвяне:


Почистете тиквичките, разрежете ги на две и леко издълбайте тиквичките.
Разбийте яйцата, сложете бакпулвера, сиренето и топеното сирене.
Разбъркайте добре всички съставки, накрая сложете свежите билки.
Напълнете тиквичките с яйчената плънка, поръсете с червен пипер.
Разположете тиквичките  върху тава покрита с хартия за печене.
Запечете ги във фурната, когато плънката е изпечена поръсете с кашкавала и отново запечете до златисто.


Получава се леко и вкусно лятно ястие, което няма да ви отнеме повече от 20 минути за да го приготвите.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !