Translate

сряда, 22 юни 2016 г.

Пай с кайсии


От доста дълго време не бях правила такъв пай.
Имах малко повече кайсии и реших да ги употребя в този чудесен десерт.
Това е най-лесния пай, защото кайсиите не се готвят предварително, а се нареждат сурови.
При всеки друг тип пак, плодовете се обработват термично, но тук не е необходимо.


Освен кайсиите тук добавих и няколко малини за разкош, получи се една перфектна комбинация от маслена основа и плодова плънка.


Мога да споделя, че се хареса, защото доста бързо свърши, а ако разполагате със сладолед, не се колебайте да добавите една топка за още по-вкусен финал.


Ето и продуктите:

за масления блат:
200 гр.брашно
1 яйце
100 гр.масло
30 гр. пудра захар
2 с.л.вода

за плънката:
10-12 кайсии
5-6 малини
100 гр. пудра захар


Приготвяне:


За приготвяне на тестото аз използвам кухненски робот.
Първо смесвам брашното и пудрата захар , добавям яйцето и маслото нарязано на кубчета.
Накрая слагам водата и бъркам до получаване на масленото тесто.
Тестото слагам за 30 мин. в хладилник.


През това време почистете кайсиите от костилките и ги нарежете на четвъртинки.
Когато тестото е починало го изкарайте от хладилника и го разточете.
Вземете форма за пай с размер 22 см. и покрийте дъното с тесто.
Оставете малко от тестото за декорация отгоре.
Подредете плодовете и на места сложете малини.
Поръсете обилно с пудра захар.


Нарежете останалото тесто и декорирайте отгоре пая.
Пуснете фурната да се затопли на 150 градуса.
Когато сте оформили пая го изпечете за около 20- 30 минути, до готовност.
Готовия пай изкарайте от фурната и оставете да се охлади.
За финал го поръсете с пудра захар.


Получава се много вкусен десерт подходящ за всяко време от деня.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !