Translate

неделя, 26 юни 2016 г.

Сладоледен чийзкейк с карамел


Топлите летни дни са вече факт.
Няма по-подходящ момент от този, за един чийзкейк с домашен карамелен сладолед.
Предполагам, че има желаещи да го опитат?
Причината да приготвя тази разхлаждаща вкусотия е много приятна...
Щастлива съм,  Победа се обърнаха към мен и ми се довериха да ви представя техните Бисквити за чийзкейк .
За мен е чест, удоволствие и истинско щастие да приготвям домашни вкусотии с техните продукти.


Време беше на пазара да се появи толкова полезен продукт, като Бисквити за чийзкейк.
В кутията има книжка с полезни рецепти, а на опаковката може да прочетете точни съвети и указания за приготвяне на идеалният чийзкейк.


Знаете, че обичам да показвам различни рецепти всеки път, за това днес ще ви споделя един вкусен вариант, в който можете да употребите тези ронливи маслени бисквитки...


Това е сладоледен чийзкейк с карамел, с който ще оберете всички комплименти...
За декорация използвах карамелизирани орехи, ще ви опиша подробно как да ги приготвите.
Пригответе се, за четене, защото описанието за приготвяне на карамелен сладолед, орехи и накрая оформянето на перфектния чийзкейк, предстои.


Започвам с продуктите:
125 гр. масло

за карамеления сладолед:
220 гр. захар
220 мл. вода
400 мл. прясно мляко
200 мл. сладкарска сметана
20 гр. масло 

за карамелизираните орехи:
200 гр. орехи
5 с.л. захар
20 гр. масло 

Приготвяне:


Ще започнем с приготвянето на карамеления сладолед.
Слагаме в подходящ съд захарта и маслото.
Прясното мляко и водата трябва да бъдат топли.
Когато захарта се карамелизира добавяме топлото мляко и вода.


Разбъркваме получилата се смес, намаляваме котлона и оставяме да ври.
Карамелената смес трябва да се сгъсти, гъстотата трябва да е като на боза.
Махаме от котлона и оставяме да с охлади напълно.
Когато сместа се охлади добре добавяме разбитата сметана.
Разбъркваме внимателно сметаната и карамела.
Започваме с основата.


В кухненски робот слагаме бисквитите и маслото, разбиваме до получаване на еднородна смес.
Вземаме форма с размер 20 см. изсипваме сместа, притискаме отгоре с чаша.
Изсипваме карамеления крем върху основата и слагаме във фризера.


След около ден във фризера, чийзкейкът е готова за хапване.
Преди това трябва да карамелизираме орехите.
Те се карамелизират като слагаме в тиган орехите, за да изсушат за малко.
Не повече от минута, две.
Махаме орехите от тигана и слагаме захарта с маслото.


Когато се стопи захарта и маслото добавяме орехите.
Карамелизираме ги за около 5- 10 минути.
Оставяме орехите да изстинат.
Декорираме чийзкейка с тях.


Гарантирам, че ще се влюбите във вкуса на този чийзкейк с домашен карамелен сладолед.


Комбинацията от карамел, орехи и бисквитена основа е перфектна.


Благодаря на  Победа за доверието и честта да приготвям домашни вкусотии с  Бисквити за чийзкейк!