Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Свинско месо със сос от бяло вино


Всички знаем рецептата за Винен кебап , следвайки нейната идея, реших да приготвя свинско със сос от бяло вино.
Получи се невероятна вкусотия.


Приготвих соса следвайки изцяло вкусовите си възприятия.
Реших да добавям подправки и да опитвам, така създадох тази вкусотия, която беше оценена подобаващо...


Това ястие и изцяло по мой вкус, така, че ако ми се доверите и следвате рецептата ще получите един сос, които е богат на подправки, има сладка нотка идеално балансирана  лека пикантност.


Поднесох го със сварен бял ориз, който допълни цялостта на ястието.
Както вече споменах, това ястие е вече сред любимите ни...


Необходими продукти:

400-500 гр. месо от свински бут
1 1/2  голяма глава лук
300 мл. бяло вино ( газирано бяло вино тип шампанско)
2 с.л. кафява захар
2-3 с.л. олио
1 зеленчуков бульон 
къри
черен пипер


за маринатата на месото:
4 с.л. соев сос
1 с.л. ситно накълцан лук
кимион
черен пипер
2 с.л. мед
2 с.л. балсамов оцет 
2 скилидки чесън
къри

за сгъстяване:
1 с.л. царевично нишесте
20-30 мл. вода

за гарнитура:
сварен бял ориз

Приготвяне:


Месото се маринова ден преди готвене, ако не разполагате с толкова време, все пак се постарайте да стой максимално дълго в маринатата.
Нарежете месото на кубчета.
Вземете кутия или купа смесете нарязаното месо с останалите продукти, объркайте добре всичко.
Оставете месото да се овкуси и маринова.
Когато имате готовност за готвене, изкарайте месото от хладилника.
Нарежете лука на ситно, вземете дълбок тиган или тенджера, в която можете да сложите олиото.
Сгорещете го на котлона, сложете лука, захарта, месото и маринатата.
Запържете около 10 минути, като бъркате, за да не залепне.
От захарта лука омеква и става леко сладникав, месото поема от тази сладост и става с по-богат вкус.Добавете бульона, разбъркайте и изсипете виното.
Намалете котлона и оставете месото да се готви във виното.
Гответе до като месото стане крехко, ако виждате, че виното се е изпарило и има опасност да залепне, можете да сложите още малко вино или малко вода.
Когато месото е крехко, лука ще е прозрачен и сварен идеално, можете да сгъстите соса като разтворите нишестето в малко вода.
Сервирайте върху канапе от сварен ориз.



Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !