Translate

вторник, 7 юни 2016 г.

Солен кекс с тиквички


Това е поредната разнообразна рецепта, в която се съдържат тиквички.
В градината имаме много от тях и всяка година се старая да приготвям различни ястия с тях, за да ги употребя.
Сърце не ми дава да ги оставям да израстват и да ги хвърлим.
Този път заложих на кекс, но солен.
Веднага споделям с вас един съвет, за да се получи още по-добре от моя.
Аз го пекох във форма за терин и сгреших, трябваше да го изпека в обикновена тава.
Ще стане по-тънък, но ще се изпече перфектно.


И този се получи, но имам забележки към него.
Не се притеснявам да споделя с вас, че съм доволна, за това ви съветвам да изпечете вашия солен кекс в обикновена тава.
В приготвянето на кекса, няма нищо сложно и страшно, а резултата е доста вкусен.


Ето и продуктите:

2 малки тиквички
2-3 с.л царевица
10 гр. бакпулвер
2 яйца
2 1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
свежи билки: копър, магданоз, риган,
пресни: чесъни лук
10-20 гр. топено сирене
20 гр. бяло сирене
за поръсване;сусам и ленено семе

Приготвяне:


Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да се отцедят добре.
Сложете ги в дълбока купа, към тях сложете яйцата, бакпулвера, нарязаните свежи билки, настъргания чесън и лук.Разбъркайте сместа, сложете начупеното сирене и царевица,започнете да добавяте брашното.Сместа ви може да поеме и повече брашно, трябва да получите типична кексова смес.Покрийте тава с хартия за печене, намажете я с масло и изсипете сместа.
Отгоре сложете малки парченца топено сирене, поръсете със семената и печете в топла фурна на 180 градуса до суха клечка.
Аз пекох около 30 минути.Когато се изпече го оставете малко да се охлади, преди да го нарежете.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !