Translate

понеделник, 11 юли 2016 г.

Палачинкова торта


Честит рожден ден, на мен!
Пожелавам си преди всичко да бъда здрава, а за всичко останало ще намеря сили, желание, любов и  подкрепа за да се справя!
Днес е моя ден и за него приготвих тази Палачинкова торта за почерпка.


На рождените дни обикновено човек си прави някаква равносметка, задава си въпроси на ум, тайно се пита, този живот ли е искал да води, тази работа ли иска да работи ?
Това са нормални дилеми за подобни дни, аз също се замислям върху тях.
Щастлива съм, че правя това, което обичам, че пиша този блог, че създадох кулинарната група  "Домашни вкусотии",  
че не спирам да се развивам и уча с всеки изминал ден.
Щастлива съм, че имам най-грижовния съпруг, който не спира да ме подкрепя и насърчава във всяко мое решение. Щастлива съм, че имам най-прекрасната дъщеря, която осмисля живота ми.
Какво повече да искам?
Пожелавам на всички вас да бъдете щастливи и доволни от живота си!


Достатъчно мисли, въпроси и равносметки!
Време е за тортааа, и то не каква да е, а палачинкова.

Ето и продуктите:
за палачинките:
3 яйца
300 мл. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 ч.ч. брашно
щипка сол
щипка захар
около 300-400 мл. вода

за крема:
800 мл. прясно мляко
100 гр. бял шоколад
3 яйца
1 нишесте ванилия
50 гр. захар
есенция ванилия

за намазване на палаччинките:
течен шоколад

за декорация:
100 гр. шоколад


Приготвяне:



Първо направете палачинките.
Ако си имате собствена рецепта за палачинки, използвайте нея. Това няма да е проблем за тортата и сглобяването й.
Сложете содата да се активира в киселото мляко, след това заедно с млякото разбийте яйцата.
Добавете брашното, солта и захарта.
Към получената каша добавете вода.
Използвайте тиган с не залепващо покритие, като се загрее сложете един черпак от сместа.
Може да мажете тигана с масло и маргарин, както и готовите палачинки.
Ще ви трябват около 15 палачинки за тази торта с 22 см. размер.
Когато палачинките са готови, пригответе крема.
Той се приготвя като сложите млякото, шоколада и захарта в една тенджера на котлона.
През това време разбийте яйцата с около 100-200 мл. прясно мляко или вода, добавете нишестето към сместа.
Когато млякото започне да завира добавете яйчената смес.
Бъркайте до като се сгъсти, сложете ванилията.


За да сглобите тортата вземете форма за торта или тава с махащ се ринг.
За основа сложете една, две палачинки.
Сложете крем, намажете палачинките с шоколад и ги навийте.
Върху крема наредете навитите палачинки, изсипете още крем върху тях и направете втори ред от навити  палачинки, залейте с крем тортата и оставете в хладилник за една нощ.
На другия ден махнете ригна, нарежете шоколада и декорирайте тортата.


Благодаря на Гугъл за жеста към мен!





Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !