Translate

петък, 29 юли 2016 г.

Боб с ребра и зеленчуци


В блога си имам няколко рецепти с боб в гърне, но всеки път си пиша нова публикация.
Всеки път добавям по нещо и обогатявам вкуса на боба.
Истината е, че това е една любима класика в моя дом.


Лично аз обичам боба и постен, но го правя такъв в много редки случай, за това винаги добавям и месо, за предпочитане свинско.
Сега е сезона на свежите билки и се радвам, че в градината си имам голямо изобилие от тях.
Не пропуснах да сложа ароматен букет и в боба...


Продукти:

250 гр. бял фасул
1 голяма глава лук
200 гр. свински ребра
1 голям морков
3-4 чушки
1 домат
3 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
вода
свежи билки: джоджен, целина, магданоз, чубрица, мащерка 

Приготвяне:


Това е една много лесна за приготвяне рецепта.
Накиснете боба от предната вечер.
Предварително само запичам ребрата за няколко минути на тиган.
Ребрата овкусявам със черен пипер, кимион и сол.


Почистете и нарежете зеленчуците на малки кубчета.
Изсипете накисналия боб в гювеча, сложете зеленчуците(без домата), пресните билки, червения пипер и ребрата.
Налейте с вода почти до горе или колкото да покрие продуктите.
Сложете гювеча във фурната и я пуснете на 150 градуса.
Гответе го около 2 часа.
Проверявайте гювеча, дали има нужда от вода.
Когато фасула и ребрата са готови нарежете домата и осолете по ваш вкус.
Може да добавите още свежи билки за финален аромат.


Гарантирам за идеалния вкус.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !