Translate

сряда, 6 юли 2016 г.

Бърз шоколадов десерт


В тези топли дни, все по-рядко имаме желание да сме до печката.
Днес ви предлагам един бърз и шоколадов десерт.
Това е една импровизация, която определено се хареса.


Използвах нектарини за контраст на вкуса между двата вида шоколад.

Ето и продуктите:

5 с.л. течен бял шоколад
5 с.л. течен какаов шоколад
200 мл. сметана за разбиване
1-2 нектарини

Приготвяне:


Този десерт се приготвя много бързо и лесно.
Вземете две дълбоки купи, като в едната сложете белия шоколад, а в другата какаовия.
Разделете сметаната по равно в двете купи.
Разбийте с миксер течния шоколад и сметаната, получавате пухкав крем.
Нарежете нектарините на парчета.
Вземете подходящи чаши и напълнете с двата вида крем, като между тях сложите и парченца плод.
Крема сложете в хладилник, за да се охлади.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !