Translate

понеделник, 1 август 2016 г.

Патладжани със сос "Маринара"



Обещах, че ще споделя една класическа рецепта, в която ще употребим и сос "Маринара".
Това са пържени патладжани със сос "Маринара".
Типично лятно ястие, което присъства много често в менюто ни.


Търпеливо изчаквах патладжаните на баба да станат готови за готвене и открих сезона им с това предложение.


Класика, която разнообразих с един по-различен сос.
Така поднесени се одобриха много и бързо, бързо се хапнаха.


Ето и рецептата:

4 патладжана 
олио за пържене
рецептата за соса е ТУК

Приготвяне: 


Обелете патладжаните и ги нарежете на тънки резени, посолете ги и ги потопете във вода.
Оставете така около 20 минути, за да падне горчивината им.
Отцедете ги и ги сложете на кърпа, за да се подсушат.
Изпържете ги в мазнина.
Соса се приготвя по ТАЗИ рецепта.
Подредете в чиния патладжани и залейте от соса.
Получава се чудесно лятно ястие.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !