Translate

петък, 12 август 2016 г.

Соленки за разядки



Вчера ви споделих един много вкусен Босилеков пастет, който  поднесох с тези чудесни соленки. Те са подходящи и за други подобни разядки, за това реших да споделя рецептата за тях в друга публикация.


Ще се изненадате колко е лесна тази рецепта и колко малко продукти ви трябват за да получите тези чудесни соленки.
На снимките виждате соленките намазани с Босилеков пастет, малко парче колбас и листо босилек. Тези малки прелести са перфектни за чаша охладено бяло вино.


Ето и продуктите:

300 гр. брашно
15 гр бакпулвер
3 с.л. смес от сусам и ленено семе
1 ч.л. сол
5 с.л. олио
хладка вода за меко тесто

Приготвяне:


Смесете брашното, солта, бакпулвера, семената и разбъркайте добре, добавете хладката вода и омесете меко тесто, накрая сложете олиото.
Получава се еластично тесто, което е добре да оставите да почине за няколко минути.
Когато тестото почине можете да го разточите на тънко и да изрежете форми по ваша преценка.
Аз откъсвах малки топчета, колкото по-едра маслина и сплесквах с ръце, исках да добият форма и големина колкото хапка.


Пуснете фурната на 150 градуса, покрийте тава с хартия за печене, подредете отгоре соленките и изпечете до като сменят цвета си, около 10 минути.
От това количество продукти получавате средно над 30 броя соленки.
Все пак зависи колко големи ги режете или оформяте.


Охладените соленки се намазват с разядка, в случая с Босилеков пастет, слага се тънък резен сух колбас, стрък босилек и се поднасят с желан аперитив.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !