Translate

сряда, 3 август 2016 г.

Телешко със зеленчуци в гювеч


Наскоро се сетих, че имам един голям телешки кокал във фризера.
Исках да го сготвя, за да разнообразя менюто и да си освободя място във фризера.
Знаете, че телешкото месо много често остава сухо и жилаво, а в този случай като добавим и кокала, нямаше на какво друго да се сготви освен в гювеч.


Обичам да готвя в гювеч, защото слагам всичко сурово и го "мятам" във фурната на ниски градуси за няколко часа.
Така се получи и с това ястие.
Крайният резултат беше следния: крехко телешко месо, което се люпеше от кокала, в комбинация от сезонни зеленчуци...
Лесно и вкусно.


Ето и продуктите:
телешко месо с кокал
3-4 картофа
1-2 моркова
1 тиквичка
1 голяма глава лук
2-3 чушки 
сол на вкус
дафинов лист 
черен пипер
свежи билки: целина, девесил, риган, магданоз, мащерка
телешки бульон
вода


Приготвяне:


Почистете и нарежете на едри кубчета зеленчуците, след това ги сложете в глинен съд.
Добавете бульона, свежите билки и подправките.
Сложете месото, налейте вода, така, че да покрие зеленчуците и месото.
Сложете гювеча в студена фурна и я пуснете на 150 градуса.
Печете около 3- 4 часа, като през това време проверявайте дали има вода.


Получава се много вкусно ястие в гювеч.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !