Translate

неделя, 7 август 2016 г.

Тиквички по гръцки


В сезона на тиквичките, освен познатите рецепти в блога за тях, реших да приготвя и тиквички по гръцки.
Веднага споделям, че има причина да са толкова популярни, харесаха ми много.


Хрупкави като чипс с перфектния сос, тези тиквички са перфектния летен обяд или вечеря.
Само трябва да се решите да ги пържите, но повярвайте ми, че си заслужава.


Аз ги приготвих за вечеря малко в по-късен момент от деня и не можах да се претопля около печката.


Ето и продуктите:

2-3 бр. средно големи тиквички 
4-5 с.л. брашно
2-3 с.л. лъжици галета
сол
олио за пържене

Приготвяне:


Тиквичките се обелват и с помощта на белачка за картофи се нарязват на тънки ленти.
Оставете ги в гевгир за да се изцедят малко.
В една подходяща кутия или малка тенджерка сложете брашното, солта и галетата и разбъркайте добре.
Когато олиото се сгорещи, поставете няколко резена тиквички в кутията, затворете добре капака и раздрусайте силно кутията. Така тиквичките се набрашняват отлично и си спестявате много време. Поставете тиквичките в мазнината и пържете от двете страни до златисто.
Тиквичките трябва да станах хрупкави.
Пригответе сос по тази рецепта: ТУК.
А ето ТУК, можете да видите всичките ми предложения за ястия с тиквички.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !