Translate

петък, 30 септември 2016 г.

Шоколадов тарт с малини без печене


Малко са хората, които не обичат шоколад и аз се радвам, че аз и моето семейство обичаме шоколадови десерти...
Този тарт е пристрастяващо апетитен и още от първата хапка оставете в плен на вкусът му...
Пиша тези силни думи, защото мога да дам пример, как един приятел, който е на строг режим, който не включва сладки неща се изкуши и си хапна едно парче...
До като го хапваше се чуваше само "мммм", изяде си парчето без да спре...
Почувствах, че отново съм се справила и съм приготвила истинско изкушение...


Вдъхнових се да приготвя Шоколадовия тарт с малини, защото имах удоволствието да опитам Бисквити за чийзкейк , които са създадени от Победа специално за подобни десерти.


Това са Бисквити за чийзкейк, но както виждате сами, може да ги използвате и за този вид десерти от типа на тарт. Хубаво е човек да има избор от рецепти и различни идеи.


 В кутията на Бисквити за чийзкейк, освен бисквитите може да намерите книжка с най-популярните рецепти за чийзкейк, а на самата опаковка има описани подробно стъпките за получаване на перфектният чийзкейк.


Благодаря от сърце на Победа, че се довериха на кулинарните ми способности.
За е истинско удоволствие да творя пленителни десерти с Бисквити за чийзкейк.


Сега ще разкажа малко повече за тарта, основата е от ронливи маслени бисквити, крема е комбинация от млечен и натурален шоколад, а за разкош на места в крема има малини както и за декорация. 
Истинска наслада ...


Ето и продуктите:
125 гр. меко масло

за крема:
200 гр. натурален шоколад
200 гр. млечен шоколад
200 мл. сметана
200 гр. малини
свежа мента


Приготвяне:


Първо приготвяме основата.
Слагаме Бисквити за чийзкейк в блендер заедно с мекото масло и ги смиламе добре.
Получаваме ронлива бисквитено-маслена смес, която разпределяме във форма за тарт (22 см. ) или използваме ринг за торта (22 см.).
Аз използвах ринг за торта, като внимателно разпределих основата, сякаш е в тавичка.
Слагаме формата в хладилника, до като приготвим крема.


Приготвяме крема, като начупваме шоколадите на парчета, слагаме сметаната в малка тенджера и при нея добавяме шоколадите.
Поставяме на котлона, като го включваме на ниска степен.
Бъркаме непрекъснато до като шоколадите не се разтопят.
Може да приготвите крема и на водна баня, аз предпочитам на котлона, защото става по-бързо.
Оставяме крема да се охлади и малко да стегне, това изчакване може да трае около 15- 20 минути.
След като крема се е охладил и стегнал, го изсипваме внимателно върху бисквитената основа.
Разполагаме малини в него и декорираме отгоре с мента и още малини.
Поставяме отново в хладилник за около 2-3 часа.
След като стегне, можем да го опитаме.


Гарантирам, че вкусът му е божествен.
Победа, благодаря!