Translate

петък, 16 септември 2016 г.

Бананов чийзкейк


Скъпи приятели, щастлива съм да споделя с вас, че бях поканена от Победа да опитам техните нови  Бисквити за чийзкейк.
Тези бисквитки са създадени от ронливо маслено тесто и са перфектни за все по-популярния напоследък десерт, чийзкейк.


Бисквитите имат чудесен вкус, детето ми се влюби в тях и обожава да си ги похапва.
Всички останахме очаровани от вкуса им.
За това с най-голямо удоволствие приех поканата на Победа да представя пред вас Бисквити за чийзкейк.


Реших да приготвя с тях Бананов чийзкейк.
Не съм ви представяла такава рецепта до сега, а и комбинацията се получи пленителна.
Много е забавно, когато всеки няма търпение да опита.
В продължение на ден около хладилника се забелязва движение на хора нямащи търпение да грабнат вилицата и да опитат...
Представете си на какъв "тормоз" са подложени, че трябва и да чакат да снимам....
Когато кажа, "готова съм" се започва...
Най-голямото признание за успеха на труда ми е възклицанието: "Ммммм"!
Този чийзкейк свърши до като все още се "опитваше"...


Представете си комбинация от ронлива маслена бисквитена основа, върху която има разположен бананов крем, а за финал глазура от млечен шоколад....
Истинска наслада, нали?


Доволна съм, че на пазара вече има  бисквити създадени специално за чийзкейк, вече ще ни е по-лесно.
В кутията с Бисквити за чийзкейк има една много полезна малка книжка.


В тази книжка има подробно описани рецепти за чийзкейк.
Също така и на самата кутия има много полезни съвети за направата на идеалния чийзкейк.


Ето и необходимите продукти:
250 гр. крема сирене
3 банана
200 гр. пудра захар
1 ампула ванилия
20 гр. желатин
125 гр. масло
250 мл. сладкарска сметана

за декорация:
50 мл. сладкарска сметана
20 гр. течен шоколад

60 гр. крема сирене
2 с.л. пудра захар
10-20 мл. сладкарска сметана

Размера на формата е 20 см.

Приготвяне:


Първо се започва с основата.
Смиламе в блендер или натрошаваме на ситно бисквитите.
Към тях добавяме маслото, омесваме добре.
Получава се ронлива бисквитено-маслена основа, която  разпределяме на дъното на тава с махащ се ринг.
Слагаме основата в хладилник, до като приготвим крема.


Вземаме дълбока купа и слагаме бананите, добре е да ги нарежим на едри парчета.
Слагаме при тях крема сиренето и пудрата захар.
Разбиваме продуктите до като се получи еднородна смес.
Добавяме сметаната и ванилията и отново разбиваме..
Получаваме се гъст крем.


Приготвяме желатина според указанията на опаковката му.
Аз приготвих моя, като изсипах съдържанието на пакетчетата в малка купа, сложих около 20 мл. студена вода.
Когато желатина набъбна го пуснах в микровълновата за 10 секунди.
Разтопения желатин сложих към банановия крем.
Крема изсипваме върху основата.
Слагаме в хладилник на няколко часа или една нощ.


Когато чийзкейка е готов, махаме ринга и декорираме.
Приготвяме крема за глазурата като разбиваме заедно сметаната и шоколада.
Получаваме много приятна за нанасяне глазура, с която покриваме чийзкейка.
Белия крем приготвяме като отново разбием заедно крема сирене, пудра захар и сметана.
Получава се гъст крем за декориране с пош.


След като декорирате, може да зарадвате близките си с този пленителен бананов чийзкейк.


Благодаря на Победа, за невероятната възможност да опитам и да ви представя тези ненадминати Бисквити за чийзкейк !