Translate

вторник, 6 септември 2016 г.

Пъстърва със сметанов сос



Наскоро попаднахме отново на много добра оферта за пъстърва, при това охладена и изчистена. Веднага се възползвахме от добрата цена и си купихме.
Приготвяла съм пъстърва по десетки начини и искам всеки път, рецептата да е нова и различна.


Като повечето хора и аз се разрових из мрежата за интересни идеи, комбинирах няколко и се получи този вариант.
Харесахме много така приготвена рибата, соса е чудесен, а рибата ароматна и сочна.


За още по-богат вкус използвах лайм, ако не сте опитвали, риба с лайм, знайте, че е се получава доста добър вкус.
Самата риба се приготвя много, много лесно, само трябва да измислите с какво да я поднесете.
Аз се завъртях в градината и откъснах няколко вида чушки, краставица и чери домати и спретнах вкусна салата.


Ето и продуктите:
2 пъстърви
1 лайм
1 лимон
1 червена чушка
свеж копър
див лук 
сол на вкус
30 мл. течна готварска сметана 
черен пипер
1 скилидка чесън 
зехтин

за салатата:
1 краставица
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 жълта чушка
5-6 чери домата
див лук
маслини
зехтин
сол на вкус

Приготвяне:


Почистената риба се измива добре, посолява се.
Лайма и лимона се делят на половинки.
Едната половинка се реже на тънки резени, а другата се изстисква на сок.
В коремчето на рибата се поставят резени лайм, лимон, чушка, копър и див лук.
От изцедения сок се прави соса.
Изсипете сметаната в купичка, сложете  зехтин, сол, черен пипер, чесъна и сока на лимона и лайма.
Разбъркайте добре соса. От киселината на лимона, сметаната може да се сгъсти, не се притеснявайте, а намажете рибата обилно от вътре и вън.
Вземете фолио и поставете рибата, завийте рибата добре във фолиото.
Поставете в тавичка и печете около 15 минути във фурната на 200 градуса.


През това време пригответе салата, като нарежете краставиците с помощта на нож за белене на дълги ивици, нарежете чушките и чери доматите, посолете и сложете зехтин.
Разбъркайте салата добре.
Вземете голяма чиния, сложете рибата с фолиото и добавете отстрани салата.
Консумирайте с любимото си вино.


Получава се много сочна и ароматна риба, с която определено ще оберете овациите на всички.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !