Translate

събота, 15 октомври 2016 г.

Пухкави американски палачинки


Сигурно ще се изненадате от това, което ще споделя, но за първи път правя американски палачинки. Много пъти съм си мислила да приготвя, но не успявах, защото не знаех, дали ще се справя.


Получиха се много вкусни и съм сигурна, че ще ги приготвям отново.
Толкова пухкави и меки, сами се топят в устата, а в комбинация от шоколад са божествени.


За по-богат вкус и сладост ги поднесох със сметана, истинска сладка експлозия!


Ето и продуктите:

2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 с.л. бакпулвер
щипка сода
2 с.л. захар
250 гр. кисело мляко
ванилия 


Приготвяне:


Отделете белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбират на сняг с щипка сол.
Жълтъците се разбират със захарта, млякото, бакпулвера и содата.
Накрая  се добавя брашното и отново се разбърква.


Към получената смес се добавят белтъците, които разбихме на сняг.
Внимателно се разбъркват, за да остане сместа въздушна и пухкава.
Вземете тефлонов тиган, сложете малко мазнина и с помощта на малък черпак или лъжица сложете от сместа, като не я разпределяте, а оставите на едно място.
Внимателно се обръща, когато от едната страна се запържи до златисто.


Готовите палачинки се подреждат една върху друга, могат да се поднесат с шоколад или сладко. Вие ще решите с какво ще ви бъде най-вкусно.
Получават се меки и пухкави с аромат на ванилия...
Един ненадминат старт на деня!
Имат само един страничен ефект, а той е, че свършват мигновено и са пристрастяващо вкусни.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !