Translate

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Пилешки винен кебап


Сигурно повечето от вас знаят как се приготвя винен кебап, но тези от вас, които следят редовно блога ми са наясно, че тази рецепта няма да е класическата, а  ще има нещо различно в нея.
Наистина използвах една нова съставка за този тип ястие и определено се получи още по-вкусно от познатия ни винен кебап.


Месото се получи перфектно овкусено и балансирано, без да се добавя сол.
Цялото ястие е перфектно на вкус на всяко едно ниво.


Вдъхновението ми за това ястие и аранжировка е в резултат на едно кулинарно предизвикателство!
Реших да се включа във фото конкурса организиран от  соев сос Kikkoman, естествено!


Включете се във фото конкурса Kikkoman, естествено и можете да спечелите 2 големи (барбекю и фотоапарат)  и 14 малки награди ( готварска ръкавица).
Условията на играта са следните: 
1. Сътворете своето красиво аранжирано ястие, като използвате соев сос Kikkoman за завършек.
2. Качете снимка във Facebook с хаштаг "#Kikkoman, естествено" или на www.facebook.com/OishiiSanCuisine
3. Всяка седмица 8 души, избрани на случаен принцип, ще печелят награда!



Аз реших да участвам с тази рецепта и тези снимки в конкурса, надявам се да ви харесват и да спечеля една от  наградите.
Включете се и вие, защото зная, че много от вас се справят перфектно с аранжировката на ястията, които показват в "Домашни вкусотии" !


Мариновах пилешкото месо със соев сос  Kikkoman, той е естествено ферментирал  и има естествена соленост и не е необходимо да солите ястието си.
Това ястие е пример, че можете да използвате японския соев сос и в традиционната ни кухня!


Ето и рецептата:

500 гр. пилешки гърди
10 мл. соев сос  Kikkoman
1 малка глава лук
4 скилидки чесън
2 стръка целина
200 мл. червено вино
200 мл. доматен сок
200 мл. вода
1 с.л. черен пипер
5 зърна черен пипер
2 дафинови листа 
1 с.л. захар 
2 с.л. олио 
2 с.л. брашно

за ориза:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 к.ч. олио
кимион
къри
черен пипер
сол на вкус

за финални щрихи:
 Соев сос  Kikkoman


Пилешкото месо се реже на едри кубчета. Маринова се със  соев сос  Kikkoman, ситно накълцания лук, чесън и целина.
Всичко се разбърква заедно и се слага за няколко часа в хладилника.
Аз го мариновах вечерта, а сготвих ястието за обяд.


Ястието се готви много лесно и сравнително бързо. Сложете ориза с водата и подправките в тенджера и го сварете. Самия винен кебап се приготвя като маринованото месо се задушава в подходяща тенджера с малко олио.
След около пет минути добавете червеното вино, когато се изпари по време на готвене добавете доматения сок, водата и всички останали подправки.
Намалете котлона и варете на тих огън, сложете малко вода, когато кебапа се редуцира.
Проверете месото, ако е готово можете да сгъстите кебапа, като разтворите брашното в малко вода и го добавите в тенджерата. Бъркайте докато ястието се сгъсти.
Когато оризът е готов, можете да декорирате по ваше желание.
За финал използвах  соев сос  Kikkoman.


Надявам се да съм била полезна с рецептата за Пилешки винен кебап, в който се използва естествен японски соев сос!
Успех на всички, които се включат във фото конкурса !