Translate

събота, 22 октомври 2016 г.

Вита баница с праз


Есента дойде и вече се наслаждаваме на ястия приготвени с есенни продукти.
Днес реших да приготвя баница с праз, като исках да е направя не редена а вита, без заливка.
Исках корите да останат хрупкави а плънката да подчертава вкуса на баницата.


Получи се толкова вкусна, че не усетихме кога тавата се изяде.
В приготвянето на тази ароматна баница няма нищо сложно, сега като опиша как се прави ще се убедите сами.


Ето и продуктите:

500 гр. готови фини кори 
150 гр. сирене
4 яйца
1 корен праз 
олио
3 с.л. кисело мляко 
1 ч.л. сода

Приготвяне:


Първо почистете праза и в малко олио го задушете, колкото да омекне.
Махнете го от котлона и го оставете да се охлади.
През това време разбийте яйцата и киселото мляко, заедно със содата.
Добавете около 40 мл. олио към яйчената смес.


Смесете охладения праз със сиренето.
Вземете тава и я намажете с малко олио. Разтворете пакета с кори, вземете една кора сложете яйчена смес, а от края сложете ред плънка от праз и сирене, навийте на руло и сложете в тавата.
Повторете процедурата до като употребите плънката. Ако искате по-богата на праз плънка сложете още един или два стръка праз.
Печете на 180 градуса до готовност.


Резултата ще е пленителен.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !